Bergslagsrallyt 2019

Lördagen den 26/1 2019 kör vi Bergslagsrallyt med SM-status – den enda vintertävlingen i SM 2019.

Tävlingen planeras innehålla 7 sträckor av olika längd och karaktär. Start och mål är vid Ludvika Folkets Hus. Detta evenemang är också en del i Ludvika Kommuns 100-årsfirande.

Arbetet i tävlingsorganisationen pågår för fullt för att fixa en rolig och utmanande tävling.


Till tävlingen är nu världsmästaren i FIA World Rallycross Championship Johan Kristoffersson anmäld, som med tillsammans med Volkswagen Dealer Team BAUHAUS kommer med en sprillans ny VW Polo R5.

Efter några dagars test tillsammans med kartläsare Stig Rune Skjærmoen gav sig duon ut på Romhjulsrallyt i grannlandet för att känna på bilen i tävlingstempo. Resultatet i tävlingen kunde inte slutat bättre där Kristoffersson/Skjærmoen slutade som totalvinnare framför den norska mästaren Frank Tore Larsen, med en hel minut till godo!

-Jätteroligt! Det var både min första seger i rally och den första för Polon, fortsätter Kristoffersson i sin intervju med Annemo Friberg för Rally SM.

– Att Johan kommer är härligt för publiken! Jag är också övertygad om att rallyeliten ser det positivt och vill mäta sig med den dubble världsmästaren. Vi har en spännande tävling framför oss, säger Johan Strömberg, tävlingsledare för Mekonomen Bergslagsrallyt

Johan Kristoffersson, VW Dealer Team Foto: SHS Motorfoto

Så missa inte ett startfält som kommer bjuda på en ordentligt fight i toppen med toppåkare från hela Sverige och några avstickare från utlandet.


Service- och lunchuppehåll mellan kl. 11.00 – 13.00, serviceområdet är öppet för allmänheten så kom in och ta en nära titt på rallybilarna!


Första bil i mål ca kl. 16.00.

Program och karta börjar säljas måndagen den 21/1 på följande ställen: Turistbyrån och Tanka


http://www.bergslagsrallyt.com/


Bergslagsrallyt har nått SM-Status i samarbete med Ludvika Kommun och dess firande av 100år. Ludvika MS är stolta över samarbetet med kommunen.

Http://ludvika100.se

Ytterligare information och inbjudan till Bergslagsrallyt 2019 finns här: http://www.raceconsulting.se/mekonomen-bergslagsrallyt-26-1/


Förarkontakter:


Johan Eriksson
073-684 51 67


Tobias Johansson
072-225 09 92


Vinnare i 2018-års Bergslagsrally. Mattias Jirvelius, SMK Örebro. Foto: Kim Koukkari

Hällefors MK

MK Kopparberg


2 thoughts on “Bergslagsrallyt 2019

Lämna ett svar