112 anmälda till Bergslagsrallyt

För 51:a gången går Bergslagsrallyt här i Ludvika av stapeln. Denna gång har vi 112 anmälda ekipage där 96 av dessa kör för SM-poäng.

Premiärtävlingen för 2019-års SM i rally har stöd av Ludvika Kommun och dess 100-årsjubileun, Mekonomen och såklart även alla 112 anmälda förare med team.
– Vi vet att vår tävling är populär, men det här är långt mer än vi vågade hoppas på. Det är tydligt att tävlingen ligger bra till både tidsmässigt och geografiskt, säger Johan Strömberg, tävlingsledare

Av 112 anmälda är det de tre föråkarna som ser till att publiken och funktionärerna är redo för en samtliga fartfyllda sträckor.
Direkt därpå kommer de fyra SM-klasserna med trimmade två- och fyrhjulsdrivna bilar sedan tätt följt av samma uppsättning fast otrimmat.
I SM-klassen startar den dubbla världsmästaren Johan Kristoffersson från Arvika och VM-meriterade Patrik Flodin från Ilsbo. Båda tävlar i huvudklassen, trimmat 4WD.
I samma klass utmanar bl.a Martin Berglund från Gävle.

Johan Kristoffersson i sin helt nya Polo R5. Foto: Lollo

Första start vid Folkets hus i Ludvika den 26 januari är 08.00. Efter att alla SM-bilar har passerat över startrampen kommer ett par juniorer i en inbjudningsklass kallad R1. De kör hela tävlingen, för att lära sig men utan att få SM-poäng. Utan SM-poäng blir även några som ställer upp med lite äldre klenoder som Volvo 242 och Saab V4 för att nämna några.

Den som håller snabbast tid efter de 14 avlysta milen kommer stå som segrare på Lördagskvällen.
Först i mål räknas vid ca 17.00.

Välkomna till en folkfest i Ludvikaskogarna den 25e-26e Januari!

Lämna ett svar